miercuri, 4 februarie 2015

INVITATIE LA TAIFAS: 

Tema:
Puterea informala in marile companii. Intalnirea dintre cultura organizatiei si valorile nationale.”

Key speaker: 
Andrei STAMATIAN

Cine este Andrei Stamatian?
Andrei Stamatian a absolvit Stanford University in Statele Unite ale Americii in iunie 2000. A obtinut aici o diploma cu distinctie si onoruri in economie si specializare secundara in inginerie industriala.
In perioada 2003-2004 a urmat prestigioasa scoala de afaceri INSEAD in Franta unde a obtinut o diploma de MBA. In 2010 respectiv 2011 a urmat programe corporate la IESE Business School - University of Navarra respectiv London Business Scholl.
Dupa absolvirea Universitatii Stanford in Statele Unite, a lucrat in consultanta de afaceri in Silicon Valley iar dupa experienta europeana de la INSEAD si-a inceput cariera de bancher in Romania. 
A fost Project manager intai in HVB apoi in Reiffeisen. Si-a continuat cariera in Reiffeisen, pana la pozitia de Director de Proiecte Strategice, dupa care a devenit Presedinte al Reiffeisen Banca pentru Locuinte.
Din 2011 Anndrei Stamatian este Prim Vice-Presedinte CEC Bank.

****
Invitatie la reflectie:

Atunci cand o organizatie mare “colonizeaza” un teritoriu nou, ea vine cu pachetul ei de practici si valori, cu propria ei cultura organizationala.

In noul spatiu geografic ea se intalneste cu “spiritul general al unei natiuni”, cum il numea Montesquieu in “L’esprit du lois”.
Felul de a intelege si de a face lucrurile al angajatilor locali ai unei corporatii provine din softul mental colectiv al societatii in care acestia traiesc.

De multe ori, peste aceste doua dimensiuni, de organizatie si nationala, se mai suprapun si radacinile culturale ale managerului.

Putem intalni, astfel, o companie cu capital austriac, manager ceh si angajati romani - de exemplu - care poate functiona perfect sau, dimpotriva, poate fi sfasiata de paralelismul cultural al actorilor implicati.

“In epoca noastra postcoloniala, strainii care vor sa schimbe ceva intr-o societate trebuie sa negocieze pentru interventiile lor. Negocierea are mai multi sorti de izbanda daca partile implicate inteleg ce sta la baza diferentelor lor de perspectiva.”
Geert Hofstede - “Culturi si organizatii”

Prezentarea lui Andrei Stamatian vorbeste despre puterea informala dintr-o organizatie mare.
Pe final va lansa spre dezbatere, plecand de la experientele lui organizationale in diverse contexte culturale, cum si cat cultura unei corporatii puternice poate influenta si sa fie influentata de cultura unei tari. 

Cum influenteaza si cum este influentata Romania in valorile ei profunde de catre corporatii?


****
In subtext, va rog sa considerati ca tema secundara de reflectie, modul in care noul val de tineri educati, cu experiente culturale occidentale pot influenta si schimba Romania. 
Vor face ei masa critica pentru a se constitui in “val”, in “noii pasoptisti”?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile voastre la acest articol. Multumim