sâmbătă, 15 noiembrie 2014

INVINCIBILA ARMADA SI COMPETITIA CORPORATIILOR




INTALNIRE ROMANIA LA TAIFAS

Invitat: Cristian Toader

Tema: INVINCIBILA ARMADA SI COMPETITIA CORPORATIILOR


Cine este Cristian Toader?
  Cristian Toader holds a PhD from Univ Paris Sud, a Master in International Business from Ecole Nationale des Ponts et Chaussees and an Engineering Degree in Nuclear Applied Physics from University of Bucharest.


 He brings 20 years of experience in working with multinational teams in Management, Sales, Marketing, Corporate Finance and Technologies Development.


 As a HiTech Consultant Cristian supported digital networks and embedded electronics in the Media/Telecom and respectively the Automotive Industries.


 For the last 10 years he worked with General Electric Healthcare where he became an expert in Strategic Marketing applied to Healthcare Technologies.


 He has received Marie Curie and Landsteiner management awards as a recognition for implementing a global GE best practice in business analysis respectively as Finance Leader and as Price Manager in Europe
Middle East and Africa.

 He repositioned the premium Computed Tomography business line in Europe winning market share and improving profitability.

 Last but not least Cristian has lead General Electric Medical Systems as the Country manager for Romania and Moldova were he advocated for a transparent business environment and earned 9 points of share in Radiology.
Cristian is currently developping several medical projects in Romania in the fields of Cardiology and Oncology.


****
Invitatie la reflectie:

In 2014, Premiul Nobel pentru Economie a fost acordat francezului Jean Tirole, doctorat in economie la MIT, in prezent director al Institutului de Economie Industriala in cadrul Universitatii din Toulous.

Cele mai importante studii ale sale explica modul in care trebuie intelese si reglementate industriile in care opereaza doar cateva companii puternice.

 Multe industrii sunt dominate de un număr mic de companii importante sau doar de una singura, care detine monopolul pe o anumita piata. In lipsa unor reglementari, a unui stat eficient si bine organizat, aceste piete pot provoca efecte sociale nedorite, cum ar fi preturi mai mari decat cele justificate de costuri sau companii neproductive care supravieţuiesc prin blocarea intrarii pe piata a unor noi competitori.

 Analizele lui Tirole despre companiile cu putere mare pe o anume piata furnizeaza o teorie unitara care se bazeaza pe intrebari legate de politicile de stat, si anume: cum ar trebui guvernele să gestioneze fuziunile dintre companiile mari si cum ar trebui autorităţile centrale să reglementeze monopolurile.

In Romania, lupta cu coruptia specifica perioadei de capitalism salbatic postrevolutionar si politicile fiscale impovaratoare a slabit major capacitatea capitalului autohton. Marile companii par a fi singuerle care profita de marea curatenie si au capacitatea prin eficienta si mecanisme financiare ingenioase sa faca fata crizei.

In plan global, miza este repunerea in discutie a suprematiei STATULUI asa cum a fost el gandit dupa pacea de la Vestfalia.


*****
Provocarea lui Cristian Toader:


Intr-o economie in care Bill Gates este partial de acord cu Thomas Piketty, ( Nota noastra: un economist a carei interpretare a capitalismului se intalneste adesea cu perspectivele lui Marx) si in care criza declansata de creditele subprime inca se simte este dificil sa regasim incredere in viziunea pietelor de capital. Consecintele au
trecut de mult de pietele bursiere si dezbaterea pe care o propunem vizeaza evolutia multinationalelor.


Mai au marile corporatii flexibilitatea sa navigheze un mediu economic turbulent ? Au marile capitalizari bursiere raspunsuri absolut predictibile la evenimente economice? Ce se intimpla cu R&D in cadrul multinationalelor tehnologice ? Intr-un final pot legislatorii sa adopte o pozitie rationala in fata multinationalelor pentru a stimula
economia?


Pentru a comenta acest subiect propunem un caz de studiu in General Electric si competitorul lui cel mai apropiat SIEMENS cu focus pe tehnologiile medicale.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Asteptam comentariile voastre la acest articol. Multumim